تازه های اهل بیت (ع)
یافت نشد
|
تازه های اجتماعی
یافت نشد
|
تازه های زندگی اسلامی
یافت نشد
|
Archive for اسفند, ۱۳۹۱
نــــــــــــــــــگار : «حضور افراطی زنان در بازار کار و اشغال کردن موقعیت های شغلی توسط جنسیتی که به لحاظ شرعی و قانونی هیچگونه وظیفه ای در تامین معاش و مخارج زندگی را ندارد و حتی طبق ماده ۳۳ قانون حمایت از خانواده در خصوص امکان بازپسگیری تمام مخارجی که زن شاغل در خانه شوهر انجام داده به انضمام دریافت سایر حقوق مثل نفقه و مهریه از مردی که در نتیجه این اشتغال افراطی زنان حالا بیکار و کم درآمد شده است، بعلاوه بیکاری ۳۰ درصدی مردان که تبعات منفی این پدیده را شدید تر می کند، خلاصه ای از پیامدهای منفی اشتغال افراطی زنان است که باعث بالا رفتن سن ازدواج و عدم تمایل پسران به ازدواج می شود».
نــــــــــــــــــگار : «تاکید اسلام بر نان آوری مرد برای خانواده اکنون بیش از پیش مشخص است، معضل بیکاری و بیگاری ثمره به هم ریختگی جایگاه زن و مرد در تامین هزینه های زندگی است. بخش اعظمی از زنان دچار بیگاری شده اند و مردان دچار بیکاری و همین موضوع افزایش سن ازدواج و عدم توانایی جوان برای تامین هزینه های معاش و در نتیجه فساد را به بار آورده است».
نــــــــــــــــــگار : «چرا سن ازدواج در کشور بالا و بالاتر می رود؟ چرا با وجود ازدواج در سن بالاتر، نرخ طلاق هم بالاتر رفته است؟ چرا نااطمینانی ازدواج های ناپایدار به بازار ازدواج سرایت کرده است؟ چرا والدین امروزی، فرزندان کمتری به نسبت والدین خودشان دارند؟ چرا حتی مناطقی که دارای نرخ های باروری بالایی بودند نیز هم اکنون باروری پایین تری را تجربه می کنند؟ چرا در چنین شرایطی، فقط راه حل های مقطعی و کمابیش ساده نگرانه ای که عمدتا هم مبتنی بر پرداخت جوایز پولی برای به دنیا آمدن نوزادان جدید هستند، توسط مسئولین امر پیشنهاد می شود؟ چرا گزارشی از عملکرد این نوع سیاست های تشویقی منتشر نمی شود؟».
نــــــــــــــــــگار : «پیشبینی می شود تا سال ۲۰۲۰ ، اختلال افسردگی از رتبه ۴ به رتبه ۲، خشونت از ۱۹ به ۱۲، حوادث رانندگی از ۹ به رتبه ۳، عوارض ناشی از جنگ از ۱۶ به ۸، صدمه به خود از ۱۷ به ۱۴ برسد که بیانگر توجه به سلامت روان در سالهای آینده است».
نــــــــــــــــــگار : «هشدارهاي مکرر مولاي متقيان علي(عليه السلام) که خود قرباني توطئههاي شوم آنان بود و با تمام وجود، مکر و حيلههاي آنها را لمس ميکرد، مۆيد ديگري بر اهميت مطلب است که بايد پرده از باطن منافقان برداشت و توجه مردم را به واقعيت زشت و پليد آنها جلب کرد».
نــــــــــــــــــگار : «رهبر معظم انقلاب آیتالله خوشوقت را جزو کسانی معرفی میکردند که جلوی طوفانها را میگیرند و نمیگذارند دلها را باد ببرد. حضرت آقا نسبت به ایشان هم خیلی علاقه و هم خیلی عقیده داشتند. ایشان فرمودند که طوفانها زیاد است و مقاومتکردن در برابر این طوفانها مشکل است. به یک جایی وصل بشوید که این بادها شما را با خودش نبرد. سؤال کردیم مثلاً به چه کسی؟ فرمودند به آیتالله خوشوقت».
نــــــــــــــــــگار : «اگر دو نفر ادعای مادریِ نوزادی را داشته باشند که یکی راست بگوید و دیگری دروغ بگوید، وقتی کار به نصف کردن بچه برسد طبیعتاً مادر حقیقی از اختلاف خود دست بر میدارد و از حق خود صرفنظر میکند، تا بچه سالم بماند. اختلاف جبهة حق و باطل اینگونه است. چون یک طرف حق است، منافع جامعه را در نظر میگیرد، و بالاخره باطل را مدیریت میکند؛ حتی اگر با مظلومیت خودش همراه باشد. لذا جامعه به سلامت از بحران عبور میکند».
نــــــــــــــــــگار : «اما آنچه از یافتهها برمیآید این است که عوامل ژنتیک، بیولوژیک، هورمونی، ویژگیهای شخصیت فردی مثل شخصیت وسواسی، عوامل اجتماعی و فرهنگی مانند ارائه استانداردی خاص برای اندام ایدهآل که اغلب در رسانههای تصویری ارائه میشوند، از عوامل موثر در بروز این بیماری هستند. حتی شکل و اندام عروسکهای باربی از ابتدا برای کودکان به عنوان معیار زیبایی پذیرفته و درونی میشود و این کودکان با رسیدن به دوره نوجوانی تلاش میکنند با آن تصویر، همانند سازی کنند».
نــــــــــــــــــگار : «جهش تورم به عنوان دستاورد اجرای لایحه هدفمندسازی یارانهها امری قطعی است ولی نمیتواند میزان آن را محاسبه کند ولی برآوردهای انجام شده توسط کمیسیون نشان میدهد این تورم به حدی خواهد بود که در عمل تمام درآمدهای ناشی از افزایش قیمت حاملهای انرژی را در خود هضم خواهد کرد. یعنی اگر رابطه بین تورم و دستمزد بر قرار باشد با در نظر گرفتن آنکه دستمزد کارکنان دولت در سال ۸۸ نزدیک به ۵۹ هزار میلیارد تومان است اگر در اثر اجرای لایحه تورم به حدود ۳۰ درصد برسد (برآوردهای خوشبینانه) در عمل تمام ۲۰ هزار میلیارد تومان سقف درآمدی دولت از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی باید صرف افزایش دستمزد کارکنانش شود».
نــــــــــــــــــگار : «بر اساس پژوهشهای انجام شده بیش از نیمی از نزاعهایی که به وقوع میپیوندد سابقه اختلاف داشتند. حدود ۵۷ درصد افراد از قبل هم را میشناختند. روندهای قضایی به حل اختلاف طرفین منجر نمیشود. حتی به دادگاه هم کشیده شود، به یک حکم مکانیکی منجر میشود و اختلاف همچنان باقی میماند. بنابراین وقتی امید به حل روندهای قضایی و پلیسی کاسته میشود افراد به سمتی میروند که حق و حقوق خودشان را خودشان بهدست آورند».